Ingen strategi bakom spelarrockad

Det blev ordentligt liv i innebandysverige efter att det blev känt att spelarna i Uppsalas innebandyklubb Årstas lag i division ett och två skulle göra en rockad och byta plats.

Många har reagerat på det som de har trott var en strategi för att få upp laget från tvåan till ettan, men det tillbakavisar nu klubben. Noel Johansson är tränare för damlaget som spelar i östra damettan.
- Det har vridit sig till att det här skulle vara något strategiskt, att damlaget skulle gå ner och röja i division två, men några såna tankar finns inte, säger han.

Årsta IBK som spelar i ettan, ligger sist där, Årsta IK som spelar i division två kämpar om att få kvala in till ettan. Det som har hänt är att spelarna i de två lagen har bytt plats med varandra. Från och med nu spelar juniorspelarna i ettan och de erfarna damspelarna i tvåan.

Många har reagerat och sagt att rockaden är en strategi för att lyckas kvala in laget i tvåan till ettan, men ordförande Lasse Olsson säger att motivet är ett helt annat:
- Vår framtid är våra unga tjejer, och då tycker vi att det är bättre att de får smaka på hur det är att spela i ettan, för division ett är ändå kört.

Men kan du förstå att det finns de som tycker det ser ut som om ni försöker vinna tvåan?
- Jo, men så är det inte för om det vore så då skulle vi realistiskt sett ha fortsatt att köra med tjejerna -89, som redan nu har tagit jättemånga segrar

Så det ligger ingen strategi bakom?
- Oh, nej.

Erik Möller
erik.moller@sr.se