Ny förskola i Länna dröjer

Det ska bli en ny förskola i Länna, men det dröjer! Det var ett av beskeden på gårdagens möte mellan föräldrar och politiker om läget på förskolan i Länna. Just nu är 31 barn evakuerade till Funbo förskola på grund av att 17 barn och tre ur personalen blivit sjuka efter att ha vistats i förskolan i Länna, som kan vara mögelskadad.

Ungefär 40 oroliga föräldrar hade tagit sig till Länna skola igår kväll för att få veta vad som ska händ med deras barn. Och det första som nu kommer att ske är att lokalerna töms och en ny omgång provtagningr genomförs. Den förra provtagningen gav inte några utslag av mögel, men barnen har ändå blivit sjuka.

Om provsvaren nu visar på mögel kommer baracker att bli en framtida lösning. Men det kan bli verklighet först i september, så tills dess blir barnen kvar i Funbo. Det oroar Jonas Tillander, representant för föräldragruppen.

- Nu känner jag plötsligt större oro för mitt barn. Jag fick svar att barnen ska vara i Funbo, i en grupp med 31 barn, där de kommer att vara samlade rätt mycket under dagarna. 31 barn i grupp utan skiljeväggar, det kommer att bli hög volym och rätt hårt tryck på personalen.

Cecillia Forss ordförande i barn och ungdomsnämden lovade att genast ta tag i att skapa en bra miljö för barnen på Funbo förskola.

- Jag kommer att fråga hur man planerat för det här och hur man kan kontrollera att ljudnivån sänks. Jag kommer också att besöka förskolan.

Den nya förskolan då? Jo, den kommer, men detdröjer meddelade Lars-Gunnar Karlsson, ordförande i fastighetsnämnden.

- Den bör kunna stå klar inom tre år.


Kontakta reportern:
johan.eriksson@sr.se