Ökad säkerhet för elever i Knivsta

Byggarbetsplatsen vid Margarethaskolan i Knivsta ska bli säkrare för skolbarnen. Det säger nu de som ansvarar för bygget till Upplandsnytt.

Men lite stök och oljud får barnen stå ut med, säger idag VD:n för den strålningsklinik som ska byggas bakom skolan, Roger Svensson:
- Det kan bli en liten kvalitetsförsämring för barnen, men vi ska titta på det här en gång till och se om vi kan göra det trevligare. Men föräldrarna till barnen måste ha förståelse för att även andra hyresgäster måste kunna få sina behov uppfyllda under en period. Om skolan måste bygga någonting så kan ju inte vi springa och gnälla för varje sak.

Den nya strålningskliniken i Knivsta är i direkt anslutning, om inte kanske mitt i, Margarethaskolans skolgård. Så här ska det vara fram till i oktober, vilket har retat upp många föräldrar som främst klagat på att säkerhetsaspekterna inte beaktats ordentligt. De har kontaktat Skolverket, de har tankar på att ta kontakt med Arbetsmiljöverket och så har många också hört av sig till Knivsta kommun.

Klinikens VD Roger Svensson har pratat med byggentreprenören för att försäkra sig om att de som bygger på platsen ska tänka på barnens säkerhet:
- Vi har förstärkt försiktighetsåtgärderna, sett till att hastighetsgränserna hålls och vara extra uppmärksamma eftersom det finns barn i nära anslutning till bygget.

Alexander Gagliano
Alexander.Gagliano@sr.se

ill)