Besparingar ger färre teaterföreställningar

På grund av ett stort ekonomiskt underskott tvingas Uppsala stadsteater till färre nyuppsättningar inför hösten och våren. Pengabristen innebär också att de kommer att samarbeta mer med andra teatersällskap och teatrar, berättar Stefan Böhm chef för Uppsala stadsteater.
- Det är dyrt att driva teater men om vi samarbetar med andra får vi ner kostnaderna, säger han. Vikande biljettintäkter och lägre tillskott än väntat från kommunen har gett stadsteatern ett underskott på cirka tre miljoner kronor. Det innebär att teaterpubliken bjuds på färre nysatsningar - men som några godbitar inför hösten kan vi ändå nämna Medea, Amadeus och Det mest förbjudna. Till våren satsas det mer - den sjätte teaterbiennalen kommer till uppsala, en stor teaterfestival som enligt Stefan Böhm kommer bli nåt alldeles extra, och något man också har råd med. - Vi har lagt undan pengar för detta och staden kommer att vara inpyrd av teater. Inte bara föreställningar utan också föreläsningar om svensk teater. Det kommer att bli spännande, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".