Fortsatt långt till brevlådan i Årböle

Infrastrukturminister Åsa Torstensson kommer inte att lägga något lagförslag till stöd för dom boende i Årböle i Tierps kommun.

Nu har de boende i Årböle nåtts av beskedet att den nya regeringen inte kommer att följa den utrednings som sade att ingen skall behöva ha mer än en kilometer till sin brevlåda. Infrastrukturminister Åsa Torstensson vill istället att frivilliga överenskommelser skall nås mellan posten och boende på landet.

-Nu känns det lite vemodigt säger Björn Skepparström ordförande i Årböle byalag.

Som det är nu har tre familjer i Årböle två mil till brevlådan. Två av familjerna driver egna företag.

Historien började med att de boende i Årböle skulle få 2-3 km till sinna brevlådan. Efter protester till Posten blev avståndet ännu längre. Nu skulle posten hämtas i Skärplinge, två mil ifrån Årböle.

Under 2006 tillsatte gev den förra regeringen Post-och telestyrelsen i uppdrag att utreda frågan. Svaret blev att ingen skulle ha längre än 1 kilometer till sin brevlåda.

Under dagens riksdagsdebatt meddelade infrastrukturminister Åsa Torstensson att regeringen inte kommer att följa det utredningen kom fram till. En sådan lag skulle kunna innebära att många på landet får längre till brevlådan menar ministern.