Almtuna vann efter turbulent tid

Almtuna tog igår en efterlängtad seger i hockeyallsvenskan när laget slog Arboga med 7-5 hemma i Gränbyhallen. Vinsten kom lägligt efter de senaste dagarnas turbulens med spelaravhopp och krismöten.

Almtunas huvudtränare Robert Nordmark ville inte ställa upp på en intervju, men assisterande tränaren Mikael Höglund svarade på frågan om krisen nu är över.

- Det är ni journalister som kallar det kris, vi kallar det att vi varit trötta och nedgångna av all träning vi haft. Nu har vi lättat på den.

Har ni mått dåligt av allt snack som varit?

- Mått dåligt vet jag inte, men många killar har inte varit med på den här nivån. De funderar nog på all uppståndelse som varit. Det var riktigt skönt att vinna idag, säger Mikael Höglund.

Det var många med Almtunasympatier som drog en lättnadens suck när Johan Agu i den sista matchminuten skickade in 7-5 i öppen kasse och en suck till när slutsignalen gick som förkunnade att Almtuna äntligen vunnit, efter fyra raka förluster och en turbulent period med spelaravhopp.

En av matchvinnarna blev Nicklas Eckerblom som gjorde hela tre mål.

- Idag hade jag ruggigt flyt på skotten jag sköt. Det var tur och tillfällighet att de slinker in.

Hur gick snacket före matchen?

- Vi snackade igenom det där, och kom överens om att vi lägger det bakom oss. Nu tar vi en match i taget. Vad är man brukar säga? Det som inte dödar, det härdar. Jag tycker ändå vi kommit till sans, nu är det bara att köra, säger Nicklas Eckerblom.

 

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se