Taxichaufför misshandlad med bygellås

Det har varit en stökig natt enligt polisen med flera fall av misshandel och en hel del fylla. Polisens arrest har varit fullsatt under natten och var det också vid 7.30-tiden på morgonen, enligt Magnus Rova, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län.

En taxichaufför på Timmermansgatan i Uppsala blev vid tretiden i natt slagen i huvudet med ett bygellås. Det var efter att ett par personer kastat en cykel efter hans taxibil som chauffören stannade för att se vad som försiggick. Då blev han misshandlad med låset. Taxichauffören blödde kraftigt från huvudet och vårdas nu på Akademiska sjukhuset. Polisen har signalement på gärningsmännen men vid 7.30-tiden ingen gripen, misstänkt för misshandeln.

I Enköping pågick en stökig fest under natten. När grannarna klagade så blev festen ännu stökigare och polis tillkallades.

När polisens första patrull kom till platsen så hotade en av festdeltagarna polisen med basebollträ. För att lugna ner mannen så sprutade polisen pepparspray på den 19-årige festdeltagaren. När 19-åringen senare skulle gripas så försökte flera hindra polisen från att göra det, uppger vakthavande polisbefäl för Upplandsnytt. 19-åringen är gripen för hot mot tjänsteman.

Dessutom har det förekommit misshandel på minst två av Uppsalas krogar i natt, bland annat fick en man sitt näsben krossat av en annan man.