Oro i flygklubb efter brand

Området kring lördagsmorgonens brand på Sundbro flygfält utanför Uppsala är fortfarande avspärrat, på grund av de acetylenflaskor som finns där och som riskerar att explodera. Thord Cling, som är ordförande i Uppsala flygklubb, är orolig för att branden ska slå hårt mot föreningen.

- Det kan ju vara både våga egna och utomståendes flygplan. Planen är ju värda hundratusentals kronor och byggnaden är försäkrad för många hundratusentals kronor. Så det är mycket pengar som gått till spillo, säger han.

Det var natten mot lördagen som en verkstadsbyggnad vid Sundbro flygfält började brinna. Flygfältet är bas för Uppsala flygklubb, men verkstaden hyrdes ut till en mekaniker som servar flygplan från hela Uppland.

Inne i verkstadsbyggnaden finns en eller flera acetylengasflaskor, och på grund av expolsionsrisken så stängdes området och närliggande vägar av och dessutom evakuerades ett antal människor som bor i närheten. Dessbättre kom ingen person till skada, men däremot har värden för många hundratusentals kronor förstörts.

Vad branden kommer att få för konsekvenser för flygklubben och entreprenören vars verkstad brann ner är oklart, men Thord Cling är orolig och säger att det kommer att bli flera möten den närmaste tiden:

- Styrelsen i Uppsala flygklubb måste ju dras ihop så fort som möjligt för att bestämma vad vi ska göra, vi har ju en del frågor att ställa till både oss själva och andra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".