Stor mängd nattliga kulturarrangemang

Bortsett från en hel del ungdomsfylleri blev den fjortonde Kulturnatten i Uppsala en lyckad tillställning. Över 350 olika kulturarrangemang genomfördes med stor och entusiastisk publik.
Indisk dans, poesi, foto- och konstutställningar, ryskpunk och mycket annan musik - totalt alltså mer än 350 olika programpunkter - bjöds det under lördagens Kulturnatt i Uppsala. Och det var svårt att välja, tyckte många... - Det finns så mycket, men det är svårt att veta vad det är man vill göra egentligen, sa en kulturnattsbesökare. Barnfamiljer och tonårsgäng trängdes på gatorna, tillsammans med fotoutställningar, kurdisk mat och gratis saft. Musiken stod för de flesta programpunkterna. Flamenco, swing och afrikanska trummor blandades med rockmusik från scener av alla slag, både inom- och utomhus. - Det är viktigt att öppna upp kulturen för alla, sa en kulturnattsbesökare till Upplandsnytts reporter. Att servera den och visa att det är en sådan mångfald.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".