Uppsalahem klagar på sophämtningen

Sophämtningen i Uppsala fungerar så dåligt i vissa områden att kommunala Uppsalahem nyligen kallade ledningen för sophämtningsföretaget Samtek till ett möte för att påpeka allvaret i situationen. Bland annat har stadsdelen Gottsunda drabbats.

Inga-Britt Björkman bor på Peterson-Bergers väg:

- Det brukar stå över så här, så man får inte med kassarna.

Tidigare i veckan berättade Upplandsnytt om boende i Storvreta som hade klagomål mot sophämtningsföretaget Samtek. Nu visar det sig att missnöjet också finns i flera stora bostadsområden i Uppsala, i första hand Gottsunda och Eriksberg. Bland annat handlar det om att det varit skräpigt i miljöstugorna efter att Samtek varit där.

På kommunala Uppsalahem har man tröttnat på bristerna.

Klagomålen gäller också att sopbilarna kört sönder gräsmattor, kantstenar, glastak intill källartrappor och vägbommar. Och att förarna kört så fort att det äventyrat dom boendes säkerhet.

Vid ett möte i mitten av januari framförde Uppsalahem sina klagomål och fick intrycket att Samtek tog synpunkterna på allvar, något som också Samteks vd Rolf Johansson intygar:

- Det är otroligt allvarligt. Vi måste reda ut det här.

reporter marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".