Föräldrar i Länna anmäler Kommunen

Föräldrarna från förskolan i Länna kommer nu att anmäla Uppsala kommun till Skolverket.

Det var i Januari som 31 barn från Länna förskola evakuerades till Funbo förskola efter att många av barnen blivit sjuka efter att ha vistas i förskolan i Länna.

Men kommunen ha agerat för långsamt anser nu föräldrarna med sin anmälan. Jonas Tillander representerar föräldrarna på förskolan.

-Vi anmäler dom för att de inte har gjort sina åtaganden, i skolverkslagen står det ju att kommunen är ju skyldig att se till att miljön inte skadar barnen. Säger Jonas Tillander.  

Vid ett möte i Januari mellan föräldrana och kommunen lovades att lokalerna och miljön på Funbo förskola skulle ses över för att kunna ta emot de nya barnen. Enligt Jonas Tillander har fortfarrande inte det utlovade staketet satts upp som skulle avskilja Funbo förskola från den väg som går utanför dagiset.

-Här om dagen var det en säkerhetsincident med ett barn som höll på att springa ut på stora vägen. Säger Jonas Tillander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".