Forsmarks ledning avgår

Forsmarks VD, Lars Fagerberg avgår med omedelbar verkan. Dessutom avgår styrelseordförande Göran Lundgren och en rad andra förändringar genomförs.

Det är med anledning av den senaste tidens händelser och medieuppmärksamhet som han själv kommit fram till att han inte har styrelsens fulla förtroende.

Vattenfalls chef för Elproduktion Norden, Göran Lundgren säger att han har full förståelse för Lars Fagerbergs svåra situation och respekterar hans beslut. Ny VD för Forsmark kommer utses inom kort.

Lundgren avgår också

Vattenfalls styrelse beslutade i dag också om en rad andra åtgärder. Bland annat att nominera en ny styrelseordförande för Forsmark från huvudägaren Vattenfall Hans von Uthmann, men nuvarande ordföranden Göran Lundgren ska sitta kvar i styrelsen är det tänkt.

Vidare ska ett speciellt säkerhetsutskott tillsättas på Forsmark, och en internationell expert ska omgående anlitas för att gå igenom Forsmarks ledningssystem, säkerhet och rapportering med mera.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".