Enköpingpolitiker stängs ute från möte

Centerpartisten Solveig Zander får inte delta på kommunfullmäktige när framtiden för Stadshotellet i Enköping skall avgöras, det har centergruppen bestämt.

Solveig Zander vill att hotellet skall få finnas kvar, det vill inte partiet. Solveig Zander som sitter med i kommunfullmäktige och i riksdagen kommer alltså inte att delta mötet näst vecka.

-Nej, det kommer jag inte att göra.

-Varför inte?

-För centergruppen har intagit en annan inställning än vad jag har gjort i den här frågan och då vill dom inte att jag skall komma dit. Säger Solveig Zander.

På fullmäktigemötet på tisdag nästa vecka skall det beslutas om den detaljplanen säger att hotellet ska rivas skall godtas eller om ärendet skall skickas ut på remiss. På den röstning som nyligen genomfördes på kommunstyrelsens arbetsutskott blev de väldigt jämn resultat i omröstningarna. Några röster kan komma att avgöra frågan. Solvieg Zander kommer inte bli en av dom. Gruppledaren för Centerpartiet Roger Andersson menar att i den här frågan har man beslutet att rösta gemensamt i partiet.

-Vi har kommit överens om att partiet röstar på samma sätt allihop. Säger  Roger Andresson som menar att beslutet är taget i en demokratisk anda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".