Jan Edberg, ny vd för Forsmarks Kraftgrupp

Ny Forsmarks-vd vill skärpa ledningen

Det kommer att bli flera förändringar i ledningen vid Forsmarks kärnkraftverk. Det säger Jan Edberg, som tillträder som ny VD för Forsmarks Kraftgrupp på måndag.


- Det är en av de första uppgifterna jag kommer att ta mig an, att se till att vi har en lämplig organisationsstruktur och att vi har befattningshavare som är lämpliga i sina befattningar. Jag kommer att göra de förändringar som jag finner är nödvändigt.

Jan Edberg började på Forsmark redan 1976 och stannade där i 24 år, de sista åren som VD för kärnkraftverket.
Nu när han kommer tillbaka efter att ha varit VD för Barsebäck och Ringhals, så blir den viktigaste uppgiften att höja säkerhetskulturen på Forsmark:

- Skärpa ledningens uppmärksamhet på säkerhetsfrågorna, se till att rutiner följs så att kvalitén i arbetet håller hög klass. Det är attitydfrågor det handlar om.

- Det är så med säkerhetsfrågor, reaktorsäkerhet i synnerhet, att man måste ligga på hela tiden och vara vaken för incidenter, händelser som inträffar, ta tillbaka erfarenheter och bearbeta dem. Det är ett pågående arbete som måste hållas vid liv, ständigt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".