Idéutställning om barns rättigheter

På lördag är det premiär för idéutställningen Barnens Borg på Upplandsmuséet i Uppsala. Barnens Borg är ett projekt kring byggandet av ett lek- och upplevelsecenter baserat på FN:s konvention om barns rättigheter.

Tanken med Barnens Borg är att på ett lekfullt sätt informera och öka förståelsen för alla barns rättigheter.

- Vi har som mål att få till stånd en permanent utställning kring FN:s konvention om barnens rätt och att göra det på ett lekfullt sätt för barn. Idén är att göra stationer kring varje artikel i barnkonventionen, det är 54 artiklar, berättar Leif Höström som är konstnär och en av de som ligger bakom projektet Barnens Borg.

- Man skulle kunna illustrera en artikel som handlar om barnsoldater och alla landminor som finns. Göra ett sandfält som man måste passera igenom och det blir utslag om man kommer nära en mina, så får man en känsla av hur obehagligt det kan vara att röra sig i ett område med landminor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".