Sir David Attenborough

Attenborough & Goodall hedersdoktorer

Den brittiske TV-kändisen David Attenborough har utsetts till hedersdoktor vid Uppsala universitet. Det har också den välkända schimpansforskaren Jane Goodall. De två är de senaste i raden av hedersdoktorer till Linnés minne, som kommer att få sina hedersdoktorat under jubileumsveckan, vid vårpromotionen den 26 maj.

Sir David Attenborough är välbekant för sina många välgjorda naturprogram i TV. Likt en modern lärjunge till Linné har han rest till alla delar av världen och sedan delat med sig av vad han upplevt.

Dame Jane Goodall startade 1960 ett fältarbete hos ett bestånd av viltlevande schimpanser i Gombe vid Tanganyikasjöns strand i nuvarande Tanzania. Det uppmärksammade projektet pågår fortfarande, med deltagare från många länder. Jane Goodall har också skrivit ett antal bästsäljande böcker om sin forskning i Gombe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".