Gångtunnel i Tierp orsakar protester

Tierps kommun vill med hjälp av en gångtunnel binda samman kommunhuset med dess nya lokaler i polishuset. Detta har fått en del att reagera negativt, en av dem är Anna Gillving.

Aspenskolans matsalsdörr är så trög att de små barnen inte kan öppna den. Men på föräldrarådsmötet fick Anna höra att skolan inte har råd att byta ut dörren. Hon har därför svårt att förstå hur Tierps kommun kan lägga 400 000 kronor på att binda samman kommunhuset med sina nya lokaler i polishuset.
- Jag tycker det är skamligt, det är bara runt hörnet de behöver gå, säger hon.

Husen ligger 15 meter ifrån varandra, men trots det anser kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson att gångtunneln är nödvändig.
- Nu står översta våningen på polishuset totmt, och vi har ett hyreskontrakt på det våningsplanet och resten av huset, säger han.

Varför kan man inte gå på utsidan?
- Det är viktigt att kunna samla olika funktioner. Det skulle bli väldigt mycket spring om man inte hade en enkel kommunikation emellan husen.

Vi har talat med föräldrar till barn på Aspenskolan och där är en matsalsdörr så trög att barnen inte kan öppna den. Den har man inte råd att byta ut, hur kan man ha råd med den här gångtunneln?
- Det är skitsnack att man inte har råd med det. Vi lägger runt 9 miljoner kronor om året på reparationer och underhåll av alla våra lokaler, och de pengarna räcker definitivt till att laga den där dörren och samtidigt bekosta den här passagen.

Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista