Uppsala kommuns anställda: Chefer dåliga på konflikter

Nästan hälften av de anställda på Uppsala kommun tycker att chefen är dålig på att hantera konflikter. Det visar den stora medarbetarundersökning som presenteras för de kommunanställda idag.

Det är stora skillnader i arbetsmiljön på olika arbetsplatser inom Uppsala kommun. Det visar den stora medarbetarundersökning som totalt besvarats av över 8000 anställda och som nu brutits ner på de olika kontoren. Kontoren får de slutliga rapporterna idag.

När man bläddrar igenom de 33 rapporterna så ser man att vissa kontor verkar har problem, främst när det gäller missnöje med ledningen och stress.

Stress allvarligt problem

På en del kontor säger hälften eller ännu fler av de anställda att de är så psykiskt utmattade när de går hem från jobbet att det påverkar deras fritid negativt. Det gäller till exempel på kontoret för vuxna med funktionshinder, tillståndsenheten och fritids- och naturkontoret. På samma kontor menar många att de ofta ställs inför krav från olika håll som är svåra att förena.

- Det allvarligaste problemet är att så pass många upplever att de har en stressad arbetsmiljö, säger Maria Arvola, chef på fritids- och naturkontoret.

På flera arbetsplatser menar också många att ledarskapet brister. På kontoret för barn-, ungdom- och arbetsmarknad, liksom gatu- och trafikkontoret och fritids- och naturkontoret har mer än fyra av tio anställda svarat att deras närmaste chef inte tar tag i konflikter.

På fritids och naturkontoret - där många både är stressade och menar att cheferna är dåliga på konflikter tror chefen Maria Arvola att de stora förändringar de gjort de senaste åren ligger bakom. De har ändrat arbetssätt och gjort sig av med personal.

Nu ska fritids- och naturkontoret anställa igen och gå igenom de brister som upptäckts med den här enkäten. Sånt arbete väntar också på många andra håll i kommunen.

Stadsarkivet får högt betyg

Men det finns också positiva saker i den här enkäten. Även där missnöje finns så tycker många att det ofta är roligt att gå till jobbet och att deras arbete är meningsfullt.

Och vissa arbetsplatser får väldigt högt betyg av de anställda. Högst sammantaget får stadsarkivet, där är det till exempel ingen som svarat att chefen är dålig på att ta tag i konflikter.

 

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista