Misstänkt mutbrott utreds i Enköping

Enköpings kommun har stängt av en anställd på Gatukontoret misstänkt för att gjort sig skyldig till bedrägerier. Och fler kan vara inblandade än den nu avstängda mannen.

Moderaten Bengt-Åke Gelin är ordförande i tekniska nämnden.

- Det har en längre tid pågått rykten om att det förekommit oegentligheter på Gatukontoret. Nu har ryktena fått den karaktär att det är dags att utreda vad som egentligen har hänt, säger Bengt-Åke Gelin.

Hur många är inblandade i detta då?

- Jag kan inte säga det. Det kan vara en person och det kan också vara flera. Mot en person är i alla fall misstankarna så starka att vi beslutat att stänga av denne, säger Bengt-Åke Gelin.

Det var på måndagen som man beslöt att stänga av den anställde, en man som jobbat på Gatukontoret i flera år. Han ska jobba ute i verksamheten och inte i kommunhuset. Idag hölls ett första möte med en revisionsbyrå som ska titta på vad mannen kan ha gjort, misstankarna handlar om bedrägerier eller mutor i någon form.

Förhoppningsvis ska revisionsbyrån vara klar med sin utredning om en till två veckor och sedan ska kommunledningen ta ställning till om en polisanmälan ska göras.

- Vi vill avvakta vad revisorerna kommit fram till. Vi hoppas ju att det här ska kunna avfärdas som rena rykten. Men om personen skulle bli fälld så kan jag inte tänka mig något annat än att denne samtidigt blir avskedad, säger Bengt-Åke Gelin.

Kontakta reportern
anna.gustafson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista