Sallén segrade i åttondelsfinal

Det blev seger hemma i Fyrishov för Sallén med 86 - 81 mot Akropol i den första åttondelsfinalen i basketens slutspel.

Det var en jämn match som blev oerhört spännande på slutet innan Sallén lyckades avgöra i förlängning. Sallén började mycket bra och gick direkt upp till 13-0 i den första quarten. Sallén hade ett bra passningsspel och ett tätt försvar som gjorde att Akropol hela tiden låg efter. Sallén behöll sen ledningen ända fram till mitten av den tredje quarten då Akropol kom ifatt.

Sallén hade då tappat lite av sitt spel medan Akropol spelade bättre och i slutet av den tredje quarten var Akropol det bättre laget.

Sista quarten blev jämn och svängde fram och tillbaka. Med bara några sekunder kvar ledde Akropol med två poäng. Men två satta straffar av Salléns Thomas TJ Jackson, Salléns bästa spelare för kvällen, gjorde att den entusiastiska publiken på 1018 personer fick se en förlängning.

I förlängningen lyfte publiken sen fram Sallén till seger med 86-81. Men det var som sagt en hård kamp.
- Efter en fantastisk inledning gick det lite stå i spelet. Vi var lite nervösa och missade en del, men vi gav aldrig upp och lyckades komma tillbaka. Det säger Salléns tränare Christer Stjernborg.

Returmatchen spelas nu på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista