Budoklubb utan lokal trots nytt kampsportshus

För några dagar sedan invigdes i Uppsala ett av Sveriges största hus för japanska kampsporter för barn och ungdom - men en stor klubb, Uppsala budoklubb, står trots det utan lokaler från nyår när dom sägs upp från Nannaskolan.
Knut Högvall, vice ordförande, säger att klubben fått läsa i tidningen att dom ska ut från lokalerna efter åtta år. Ingen information har kommit från kommunen. Och nu vill klubben ha hjälp av kommunen med att hitta ersättningslokaler, att hyra eller köpa, för i det nya budohuset vid Torbjörns torg kommer dom inte att få plats. Uppsala kommuns fastighetschef Jonnie Andersson säger att orsaken till att besked inte lämnats är att det inte går att ge besked förrän politikerna fattat sitt definitiva beslut och protokollen blivit justerade. Han tycker inte att den tekniska förvaltningen har något ansvar för att budoklubben nu står utan lokal. På kommunens fritidsförvaltning säger Arne Wahlström att kommunen inte disponerar några lokaler som budoklubben helt kan få ta över men att det finns stöd om klubben själv hittar nya lokaler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".