Kristi brud skriver självbiografi

Åsa Waldau, pastor i Filadelfiaförsamlingen i Knutby, ska ge ut en självbiografi, och det blir på skivbolagsdirektören Bert Karlssons nystartade bokförlag. Bert Karlsson vill med boken visa en annan bild av Åsa Waldau, som också har kallats Kristi brud.

- Man har ju fått en bild via media, och jag har ju lärt känna henne och vet att den inte stämmer. Så det är intressant att få visa en anna bild.

- Vad är det som inte stämmer?

- Det är som en psykopat har bestämt dagordningen, men jag känner igen mig, jag är utsatt för precis samma sak.

- Har det inte skrivits tillräckligt om Knutbyhändelserna?

- Nej, hon har ju inte skrivit sin version, utan gått på defensiven och nu har jag övertygat henne om att det är fel sätt.

Självbiografin som håller på att skrivas just nu, ska förhoppningsvis vara klar till bokmässan i Göteborg i höst. Men det blir inte den första boken som kommer ut på Bert Karlssons förlag, som satsar på böcker inom spridda områden:

- Jag har många spännande böcker på gång; om uteliggare, sekter, mördare. En bantarbok tillsammams med Anna Skipper, och en fräckisbok med Gry och Adam, säger Bert Karlsson,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista