Restaurang söker nytt tillstånd

Restaurang Cupido i Forumgallerian i Uppsala har nu återigen ansökt om att få servera alkohol. Restaurangen blev av med tillståndet i höstas, efter att myndigheterna upptäckt bristande bokföring. Nu har styrelsen i bolaget bytts ut och en ny ansökan lämnats in.

Restaurang Cupido har dragit på sig mycket uppmärksamhet sedan i höstas. Det har bland annat handlat om att en av männen bakom restaurangen åtalats för att ha hotat en anställd på miljökontoret som hade inspekterat restaurangen.

En reporter på Upsala nya tidning ska också har hotats, efter att tidningen rapporterat om Skatteverkets granskning av restaurangen. Förutom detta blev det problem med serveringstillståndet.

Det drogs in i höstas, efter Skatteverket kommit fram till att de ansvariga för restaurangen både brutit mot bokföringslagen och försvårat skattekontrollen av verksamheten. Bolaget bakom restaurangen har överklagat, men inte fått rätt.

Nu har styrelsen i bolaget bytts ut och de nya personerna har skickat in en ansökan till kommunen om att få servera alkohol. Tillståndsenheten har precis fått in den och enligt handläggaren går det inte att säga i nuläget om det kommer att spela någon roll att nya personer sitter i styrelsen.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista