Fem kvinnor och en man dog i bussolyckan

Fem kvinnor från Östhammars kommun i åldrarna 31 till 60 år och en 40-årig man från Uppsala kommun dog imorse i en av Upplands värsta bussolyckor.

Vid den svåra bussolyckan som inträffade imorse på väg 288 mellan Rasbo och Skoby omkom sex personer och flera skadades. De döda kvinnorna från Östhammar var födda 1947, 1951, 1960, 1965 och 1976. Den döde mannen från Uppsala var född 1967.

Det var strax före klockan sju som de båda bussarna krockade. All sex omkomna var sent på eftermiddagen identifierade. Christer Nordström är Uppsalapolisens presstalesman:
- Just nu så informerar vi de anhöriga.
- Varför har identifieringen tagit så lång tid?
- Det får inte bli några fel och vid den här olyckan var kropparna svårt sargade, så det har varit ett svårt arbete.

Det var alltså sex personer som omkom. Men långt fler skadades. Just nu vårdas sju personer på sjukhus. Ingen av dem har livshotade skador. Runt femtio personer fick lindriga eller lättare skador.

Båda förarna överlevde. Den ena fick skador som kräver sjukhusvård medan den andra klarade sig undan med lindriga skador. De har ännu inte förhörts av polisen.

Mikael Pettersson bor i närheten av olycksplatsen å var en av de första på plats. han berättar vad han såg när han tittade in i en av bussarna:
- Det var kaos, som en krigszon.

Ulrika Hyllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista