NTF kritiserar Vägverket för väg 288

Imorse rapporterade Upplandsnytt om att föreningen ”Rasbo i Samverkan” vill att Vägverket skall ändra sin syn på länsväg 288. Vägverket är medvetna om vägens brister men planerar inte att bygga om vägen förrän 2013.

Förening får nu medhåll från Claes Litsner som är chefskonsulent på NTF i Uppsala, där man sett att vägen måste förändras.
- 288 är i stort behov av förändring. Det är mycket och snabb trafik. Hastigheten är för hög när det gäller vägens bredd, hur många kurvor det är och hur sidoområdena ser ut. Att åka av vägen i 90 km/h innebär livsfara, säger han.

Han är även kritisk till att Vägverket skall vänta tills 2013 med att åtgärda problemen med vägen.
- Det är oacceptabelt. Det finns möjlighet att förskottera medel och det finns möjlighet att låta företag gå in och sponsra vägavsnitt. Väg 288 borde omprioriteras när det gäller säkerheten, både när det gäller modet att våga sänka hastigheten och att tidigarelägga ombyggnaden.

Johan Eriksson
johan.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista