En död och tre skadade efter knivskärning i Finsta

En 51-årig man knivmördades igår kväll och ytterligare tre personer skadades när en 21-årig man gick till attack med kniv i Finsta, mellan Rimbo och Norrtälje.

- Vi fick larm om att tre personer knivskurits i Finsta. En misstänkt gärningsman hade sprungit iväg till skogs och vi tog upp jakten, berättar Mats Nylén, informationsansvarig vid polisen.

Strax före 19.30 igår kväll fick Norrtäljepolisen larm om att tre personer, en 20-årig kvinna och två män, 20 och 23 år gamla, knivskurits i Finsta, som ligger strax öster om Rimbo i Norrtälje kommun. Efter att polisen letat med bland annat polishundar och helikopter så kunde en 21-årig man gripas i skogen en bit bort.

- Cirka 20.30 anträffades mannen en bit bort och han kunde då gripas och föras till polisstationen i Norrtälje, säger Mats Nýlén.

Enligt uppgifter från Stockholmspolisens länskommunikationscentral igår kväll var mannen påverkad av narkotika när han greps. Cirka en timme senare, kl 21.30, fick polisen veta att det kunde finnas fler knivskurna i Finsta.

- Och när vi undersökte de uppgifterna närmare så anträffades i en fastighet en man i 50-årsåldern knivskadad och avliden.

Den mördade mannen är 51 år gammal. Vilken relation som den gripne 21-åringen har till den mördade mannen och till de tre som skadades vill polisen inte säga någonting om.

Den gripne är misstänkt för mord i ett fall och för mordförsök i tre fall. Dessutom är han misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot som han ska ha gjort sig skyldig till i direkt anslutning till knivdåden. De skadade vårdas fortfarande på sjukhus. Den 20-årige mannen fick en punkterad lunga och vårdas på Karolinska sjukhuset och de andra två vårdas på Norrtälje sjukhus.

Vad kan motivet till detta vara?

- Det är svårt att svara på i nuläget. Det får utredningen visa, säger Mats Nylén.

Vad gör polisen nu?

- Vi fortsätter med att hålla förhör. Vi bearbetar uppgifter vi har fått in i samband med förhör och fynd vid brottsplatsen. Sedan jobbar vi vidare med utredningen för att försöka lösa brottet så snabbt som möjligt.

- Det har ännu inte hållits något ingående förhör med den misstänkte 21-åringen, avslutar Mats Nylén.

Kontakta reportern
Ulrika Hyllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista