Finsta i chock efter mord

Efter mordet och knivskärningarna igår kväll i Finsta öster om Rimbo så är många boende ledsna och upprörda idag.

Det var igår kväll som en 21-årig man gick till attack med kniv mot en 51-årig man som avled av skadorna, och ytterligare tre personer i 20-årsåldern blev knivskurna och skadades. Området där allt hände består bara av några få små enplanshus. Pernilla Söderberg som bor i ett av grannhusen såg den misstänkte gärningsmannen när han var på väg från platsen.

- Jag stod med ansiktet vänt mot fönstret. Då såg jag en kille komma gående utanför mitt fönster med två knivar bakom ryggen. Han gick mot grannhuset där min dotter och hennes sambo bor, berättar Pernilla Söderberg.

Vad hände då?

- Min dotter stod vid grillen och den här killen gick fram till henne. Jag hörde inte vad han sade men jag såg att han började vifta med armarna. Han sparkade också omkull grillen så att det började brinna i gräset.

Vad gjorde din dotter då?

- Hon sprang in i huset och killen gick långsamt därifrån.

Vad tänkte du när du såg det?

- Det känns som om han bara skulle förinta allt som kom i hans väg. Hon stod ju öga mot öga med honom och att hon klarade sig är helt otroligt, säger Pernilla Söderberg.

Bostadsområdet där knivskärningarna ägde rum består bara av några få röda likadana hus. Det var vid 19.30-tiden igår kväll som Norrtäljepolisen fick larm om att tre personer, en kvinna och två män i 20-årsåldern knivskurits. Efter en intensiv jakt med bland annat polishundar och helikopter så kunde en 21-årig man gripas i skogen en bit bort.

Senare hittade man en 51-årig man i död i sitt hus, granne med de som knivskars. Varför 21-åringen knivskar personerna är oklart men enligt vittnen kan det ha handlat om svartsjuka. Mannen ska ha varit bekant med sina offer. Enligt grannarna var det ibland bråk och stök i området, senast bara för några dagar sedan och då var den misstänkte gärningsmannen där. Pernilla Söderberg säger att det som hänt känns ofattbart.

- I en klump på fyra fastigheter så är en person död och tre är skadade, och min dotter klarade sig med nöd och näppe. Det var en mördarmaskin som gick omkring, säger Pernilla Söderberg.

Kontakta reportern
Ulrika Hyllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista