Knivskuret vittne berättar om dramat

På påskdagen knivskar en 21-årig man en 51-årig man i Finsta öster om Rimbo till döds och ytterligare tre personer i 20-årsåldern skadades. Nu berättar en av de knivskurna för Upplandsnytt vad som hände i söndags.

21-åringen sitter anhållen misstänkt för bland annat mord och mordförsök.

23-årige Per Wårhagen berättar om händelsen. Han var på ett kort besök hos sina grannar, ett par i 20-årsåldern som har ett barn.

- Efter att ha varit där i 15-20 minuter, så bankar det på dörren. Där utanför står en bekant till mannen i huset. Han svamlar och jag hör inte riktigt vad han säger, men han vill att hunden ska in på muggen för att han är hundrädd, berättar Per Wårhagen.

Höggs i bröstet

- Jag tar in hunden på toaletten, och då går mannen rakt in i lägenheten och kvinnan springer före med handen på hakan och blöder. Gärningsmannen kommer efter och i förbifarten hugger han mig i bröstkorgen. Han fortsätter in i stora rummet, och jag ser att min granne lägger sig ner.

- Jag springer ut ur huset, rädd. Gärningsmannen springer efter. Vi springer åt varsitt håll. När jag ser honom försvinna går jag in igen. Då ser jag min granne ligga på golvet och hålla sig för magen. Sedan fick jag prata med larmcentralen tills ambulansen kom, säger Per Wårhagen.

Kan vara svartsjukedrama

Precis som andra grannar säger han att gärningsmannen skulle ha varit kär i kvinnan som blev knivskuren under flera år, men om det var ett svartsjukedrama är oklart. Varför 51-åringen mördades vet man inte.

Som Upplandsnytt berättat begicks knivskärningarna i ett litet bostadsområde i Finsta med bara några få små enplanshus. Det var vid 19.30-tiden på påskdagen som Norrtäljepolisen fick larm om att tre personer, en kvinna och två män i 20-årsåldern knivskurits.

Svårt att förstå vad som hänt

Gärningsmannen greps efter en intensiv jakt med bland annat polishundar och helikopter. Senare hittade man den 51-årige mannen i död i sitt hus, granne med de som knivskars. Per Wårhagen säger att det är svårt att förstå vad som hänt, först igår morse började han fatta.

- Det började klarna i morse vad som hänt. Själv har jag lite svårt att andas och ont i bröstkorgen, säger Per Wårhagen efter knivdramat.

Kvinnan som knivskars har fått lämna sjukhuset. När det gäller hennes man som fick svårare skador är läget stabilt.

 

Ulrika Hyllert
ulrika.hyllert@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista