Globen får vänta på Storvreta

Det var dukat till fest på Fyrishov i Uppsala igår när Storvreta skulle säkra SM-finalplats i innebandy i Globen. Över 2500 åskådare fick dock se sig snuvade på konfekten, när gästande Warberg vann med 4-3. Besvikelsen i Storvretaklacken var enorm.

- Säsongen är slut nu, vi tar aldrig en avgörande där nere, sa Robert Södermalm med sönderskrikt stämma.

Annars såg det till en början ut som att Storvreta skulle ta den efterlängtade finalplatsen i Globen. Mika Kohonen gjorde 1-0, men Warberg kvitterade snabbt. Johan Andersson satte 2-1 innan första perioden var slut, och när Max Holst satte 3-1 så höll Fyrishovs tak på att lyfta när merparten av de 2580 i publiken vädrade final.

Men efter Storvretas 3-1 vände matchen fullständigt och Warberg kunde snabbt gå ikapp till 3-3. I tredje perioden avgjorde Joakim Andersson för hallänningarna och nu måste Storvreta vinna nere i Varberg på söndag för en finalplats ska bli verklighet.

- De är desperatare i den här matchen, kastar in många bollar på mål och vinner många andrabollar. Vi är lite för bekväma, säger Mikael Holmgren, assisterande tränare i Storvreta.

Hur laddar ni om?

- Just nu ska vi bara hem och äta, dricka och sova. Sedan är det fullt fokus på den matchen. Då är det vi som är desperata, och kör över dem, säger Mikael Holmgren.

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".