Rättegång för Siggeforamord inledd

Då rättegången i dag inleddes om mordet på en 70-åring på Siggefora camping i Järlåsa i januari, så ägnades en stor del av dan åt åklagarens förhör med en av dom åtalade 43-åringarna.

I förhöret, som tidvis var mycket tufft, ställde åklagaren Anne Sjöblom frågan om det inte var den åtalade som på en film från en uttagsautomat i Heby sågs ta ut pengar från den dödes konto.

Bevisningen är besvärande mot dom två åtalade, det framgick av åklagaren Anne Sjöbloms inledande genomgång i dag. Det är känt att dom åtalade umgicks med den 70-åring som dödades senare på natten, men dom båda hävdar att vid den tidpunkt på natten som dom skildes från 70-åringen och dom gick och la sig så var han oskadd och vid liv. Men en av dom åtalade har enligt telefonlistorna talat i telefon senare den natten då han var på väg mot Heby, där pengar alltså togs ut den natten från 70-åringens bankkort. Och den andre åtalade är alltså, enligt vad åklagaren menar, den man som fastnat på bankens övervakningskamera vid uttagsautomaten. Åklagaren Anne Sjöblom höll ett över två timmar tidvis mycket tufft förhör med den senare 43-åringen, bland annat om det som som dom båda åtalade hade talat om via en chattsida en vecka tidigare om att plocka 70-åringen på pengar.

kontakta reportern

marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista