Bilkapare stoppades av polisskott

En bil som i går kväll kapades i Uppsala och i hög fart kördes mot Stockholm stoppades av ett skott från en polis i Upplands Väsby. Dramat började på en parkeringsplats nära Östra Ågatan i Uppsala, där en kvinna slets ut ur sin bil av två män. Hon blev också biten i armen.
Två män sitter nu anhållna i Uppsala.

Efter att de två männen slitit ut kvinnan ur hennes bil vid sex-tiden i går kväll och under tumultet också bitit henne i armen, körde de bilen, en stadsjeep av modell Toyota Land Cruiser, söderut på E4:an mot Stockholm i vansinnesfart.

- De var uppe i över 200 kilometer i timmen, säger Stockholmspolisens presstalesman Ann-Charlotte Wejnäs till TT.

Bilen svängde av vid en mack vid Stora Väsby där en av männen kunde gripas av civil polis som förföljt bilen. När föraren upptäckte detta gjorde han en rivstart och körde vidare mot en polisspärr uppsatt av Stockholmspolisen. Det var när Toyotan forcerade den och körde mot poliserna som skottet avlossades. Det träffade ett av däcken som punkterades.

Föraren fortsatte dock och körde in mot Upplands Väsby samhälle. I närheten av pendeltågsstationen stannade han bilen och försökte fly till fots. Han greps inne på en gård klockan 18.57.

Båda gärningsmännen fördes till polishuset i Uppsala, där de under natten också har anhållits. De är båda i 20-årsåldern och hemmahörande i Stockholmstrakten. Föraren är också misstänkt för rattfylleri.

Kvinnan chockades av händelsen. Hon fick ett ordentligt bett i armen och var enligt uppgift mycket uppriven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista