ESK:s tränare Jesper Blomqvist, här som spelare i Djurgården i en match mot Enköping 2005.

"Nya" Enköping redo för Superettan

Idag är det säsongspremiär för Enköpings sportklubb, ESK, i Superettan i fotboll mot Landskrona. Laget är tillbaka i Superettan med många nya spelare - totalt tretton nya jämfört med fjolårssäsongen.

Magnus Reutewall är en av de som har varit med länge i ESK och han är laddad inför premiären.

- Det är klart att det känns bra, nu har vi kämpat en försäsong. Det är oerhört inspirerande att äntligen få spela, säger Magnus Reutewall.

Hur känns det för dig att det är så många nya spelare i laget?

- Det är lite annorlunda mot tidigare, men det är ett bra gäng och jag tycker ändå vi hittat spelat bra med tanke på hur många nya spelare det är, säger Magnus Reutewall.

Men det är inte bara många nya spelare i ESK den här säsongen. Bosse Petersson som var i klubben i slutet på 1990-talet och början av 2000-talet är tillbaka som manager och Henrik Johansson, tidigare målvakt, är nu målvaktstränare. Och det är även en ny tränare för laget, förre storspelaren Jesper Blomqvist. Han ser fram emot kvällens premiär.

- Det har varit en jättespännande resa hitintills. Nu börjar allvaret men det blir säkert minst lika spännande kul, säger Jesper Blomqvist.

Skillnaden mellan att vara spelare och tränare då?

- Det är många. Det är betydligt mer att tänka på. Nu är det inte bara en boll och en kropp, nu är det minst tjugo kroppar och skallar att hålla reda på. Det är lite större utmaning.

Vad har ni för mål med säsongen?

- Undvika nedflyttning.

Uppåt då?

Inga särskilda, utan det är vårt första mål, säger ESK:s tränare Jesper Blomqvist.

Anders Königsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista