Hjälp till våldtagen sexåring granskas

Länsstyrelsen granskar nu hur socialtjänsten i Enköpings kommun har skött ett ärende gällande en sexårig pojke som våldtagits av en elvaårig grannpojke.

Våldtäkten polisanmäldes i februari. Familjen kontaktade då även socialförvaltningen för att få hjälp att flytta från området. Socialtjänsten har dock inte kunnat hjälpa sexåringens familj med en ny bostad eftersom mamman har en gammal hyresskuld.

Nu ska Länsstyrelsen granska socialtjänsten i Enköpings kommun för att kontrollera om den tillhandahållit den vård, omsorg och service familjen har rätt till, skriver Enköpings-Posten.

Eftersom elvaåringen inte är straffmyndig lämnade åklagaren över ärendet till socialtjänsten, men kammaråklagare Johan Strömbäck ska nu inleda en utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. Syftet är att avgöra vilken typ av insatser som elvaåringen är i behov av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista