Lars Leijonborg håller presskonferens om sin avgång.

Leijonborg avgår i höst

Strax före klockan elva kom beskedet att Lars Leijonborg avgår som ledare för folkpartiet. Han meddelade valberedningen idag att han inte kandiderar till omval vid folkpartiets landsmöte i september.

Beskedet kommer sedan folkpartiets största länsförbund, Stockholm, sagt att de vill ha en ny partiledare inför nästa val och att en majoritet i Stockholm vill ha ett skifte på partiledarposten i år.

Flera andra länsförbund har också meddelat att de vill byta ut Lars Leijonborg.

Från folkpartiet i Uppland kom det idag olika reaktioner på beslutet.

- Jag tycker att det känns skönt att vi nu kan sätta punkt, det har varit en svår tid för partiet, säger Cecilia Wikström, ordförande för folkpartiet i Uppsala län och riksdagsledamot för folkpartiet.

-Jag måste säga att jag beklagar det djupt, jag tycker att han varit en bra ledare, säger Cecilia Hamenius folkpartistisk ledamot i Uppsalas kommunfullmäktige.

-Jag reagerade med en viss ledsenhet för Leijonborgs skull som ville fortsätta och som ville ge väldigt mycket, säger Frida Johansson-Metso förbundsordförande för LUF, Liberala ungdomsförbundet som tillägger att det ändå var rätt beslut då Leijonborg inte hade kvar något förtroende ifrån partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista