Forsmark rekryterar hundratals

Forsmarks kärnkraftverk rekryterar massivt med personal för att förstärka säkerheten och ersätta den stora gruppen 40- och 50-talister som slutar de närmaste åren.

Förra året tog man in sextio nya och i år räknar man med att nyrekrytera etthundrafyrtio.

Företaget söker tjugo unga ingenjörer som vill arbeta med bland annat säkerhetsanalys, kvalitetssäkerhetsingenjör och ingenjörer som jobbar med säkerhetsgranskning.

Det är några exempel på befattningar som Vattenfall söker i helsidesannonser i dagspress och fackpress. Och det är klart att det senaste årets kritik och krav på bättre säkerhetskultur påverkar Forsmarks nyrekryteringar.

- Det är klart att det påverkat oss, sen har det slutat några i de funktionerna som vi måste ersättningsrekrytera, säger Kia Sandström är personalchef.

De tjänster man annonserar ut är inga nya befattningar, men man förstärker på många håll.

Idag har verket 850 anställda med en medelålder på 46 år - en väldigt stor andel började som nyutbildade på 1970-talet och har blivit kvar, och de pensioneras de närmaste åren. Ett speciellt problem är att bara 20 procent är kvinnor, de flesta i administrationen. Det här har man svårt att göra något åt då hitills väldigt få flickor väljer teknikinriktade utbildningar. Men medelåldern kommer att sänkas rejält.

Bengt Götegård
bengt.gotegard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".