Mardrömsfärd på E4an

En uppsalabo var med om en mardrömsfärd på motorvägen. När Jacob Moberg körde på E4an började hans nya Ford skena. Farthållaren tog över och vid 160 kilometer i timmen tvingades han panikbromsa.

Det var när Jacob Moberg skulle återuppta inställd hastighet med farthållaren som det hände , han tryckte in den s k resume-knappen och bilen svarade med att trycka gasen i botten. Väl inne i Uppsala hände det igen att bilen varvade upp okontrollerat.
- Bilen fortsätter att öka fart, jag är uppe i säkert 160 km/h. Då tar jag spjärn mot ratten och bromsar allt jag har. Jag pressar ner bilen i fart och när jag passerar 100 km/h så släpper farthållaren, men man hinner ju få rätt ordentlig puls på den där stunden, säger han.

Eftersom det var en helt ny bil kontaktade förstås Jacob märkesverkstaden Modins där han av verkstadschefen fick beskedet att det var tekniskt omöjligt.
- Tekniskt omöjligt är det inte, det hände ju. Inget är omöjligt med teknik, säger han.

Det var en och halv månad sen, idag står bilen fortfarande på verkstan och verkstadschefen säger till Radio Uppland att de provkört bilen i 35 mil och kollat allt kablage, men de hittar inget fel. Verkstadschefen har lämnat ärendet vidare till Ford Sverige och Jacob Nyberg väntar på en lösning.