Hovrättsdom om Rimboövergrepp

I dag kom Svea hovrätts dom mot de sex unga män som anklagats för sexuella övergrepp mot tre flickor i Rimbo. Det blev delvis ändrade domar.
Norrtälje tingsrätt dömde i juli i år tre av de unga männen för att sexuellt ha utnyttjat flickorna i Rimbo, medan de övriga tre friades från anklagelserna. Svea hovrätt gör nu i stort samma bedömning. De tre som tidigare friats i tingsrätten går nu också fria i hovrätten. Men för två av de unga som dömdes blev det delvis ändrade domar. Den 17-åring som i tingsätten dömdes till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande ska i stället överlämnas till vård inom socialtjänsten. En 18-åring som ansågs ha gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande i april anser hovrätten också är skyldig till brott i februari. Han dömdes i tingsrätten till skyddstillsyn men får skärpt straff och tvingas nu utföra 100 timmars samhällstjänst och betala skadestånd på drygt 10 000 kronor. Hovrätten fastställde också domen för den 20-årige man som dömdes till sex månaders fängelse i tingsrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".