Ännu inga biljetter till Linné-aktiviteter

Trots att det är mindre än två veckor kvar till Linnés jubileumsvecka i Uppsala så finns det ännu inga biljetter som allmänheten kan köpa till kommunens olika evenemang. Systemet med hur biljettförsäljningen ska fungera har nämligen blivit försenat.

Inger Larsson är en av dem som i helgen försökte köpa biljetter, men utan att lyckas:

- Väldigt dåligt, tycker jag. Jag var nästan beredd på att det skulle vara slutsålt, snarare än att det inte skulle finnas några biljetter...

Om knappt två veckor invigs Linnés jubileumsvecka. Under veckan avlöser evenemangen varandra, det blir allt från dansföreställningar till konserter och 1700-talsmarknad. Inte alla evenemang kostar pengar, men en handfull gör det - och vissa kostar inte men kräver ändå biljett. Och idag, alltså mindre än två veckor innan Linnéveckan invigs, finns det ännu ingen möjlighet för allmänheten att köpa eller boka biljetter.

På turistbyrån vid Fyristorg i Uppsala får man dagligen ta emot frågor från människor som vill köpa biljetter. Bertil Pettersson är informationschef på Uppsala Tourism:

- Vi upplever det som en lite ansträngd situation när det kommer frågor och vi inte kan besvara dem...

Elise Rhodin på kulturkontoret är den som ansvarar för kommunens evenemang under Linnéveckan:

- Folk har ringt dagligen från tidig morgon, så jag förstår att man är frustrerad.

Det är systemet med onlinebokning av biljetter som är försenat. En rent tekniskt fråga alltså som skapat oreda. Det systemet skulle ha varit klart senast i går, tisdag, då en tisningsbilaga om Linnéveckan utkom. Men inte ens i samband med att den nu kommit går det alltså att köpa eller boka biljetter.

- Det är jättetråkigt, och naturligtvis har vi gjort fel på många sätt och vis. Det är bara att beklaga, säger Elise Rhodin.


Kontakta reportern:
alexander.gagliano@sr.se