"Alliansen tror inte på spårtaxi"

Miljöpartiets kommunalråd Niclas Malmberg kritiserar Uppsalas borgerliga kommunledning för att ha en alltför negativ hållning till den beslutade förstudien till ett försöksprojekt med så kallad spårtaxi.

(uppdaterat 17.00)

Kommunledningen har visserligen beslutat att skjuta till ungefär en miljon till förstudien, men uttalar samtidigt skepsis mot projektet, menar Niclas Malmberg.

- Vi är väldigt glada över det här beslutet. Men det blir så dubbla signaler när man samtidigt från alliansen säger att man inte tror det här är något för framtiden, man vill bekosta det här nu men man skriver ned projektet innan man gått vidare med det, säger Niclas Malmberg.

Uttalandet som Malmberg retar sig på är när folkpartiets kommunalråd Leif Sanner säger att underlaget för att lyckas är alldeles för litet, att folkmängden är för liten för att lyckas med det.

- Jag tycker det är tråkigt att folkpartiet och alliansen är så negativa till spårburna lösningar. Vi i miljöpartiet tycker att det är intressant att följa projektet och tror det här är en framtida lösning, säger Niclas Malmberg (mp).

Men Malmberg får mothugg av Leif Sanner:

- Spårtaxisystemet har sin givna plats. Jag är mycket positiv och själv tycker jag att spårtaxi är väldigt intressant.

Varför säger då Niclas Malmberg som han säger?

- Niclas Malmberg ska ju alltid vara värst, och han driver symbolpolitik. Han har haft tolv år på sig att försöka genomföra någonting och misslyckats. Nu tar vi tag i de här frågorna och det ska bli bra lösningar, svarar Leif Sanner (fp).