Ingen gatufestival i Uppsala i år

Årets upplaga av Uppsala gatufestival kommer att ställas in. Festivalen var planerad att äga rum i början juni. Nu får de lämna plats för Linnéfirandet. Inget glatt besked säger Mikael Andreasson, som äger Axels nöjesfält som skulle arrangera festivalen.

- Nej, det är ju jättetråkigt när man satsat så mycket nu 2006 och det blev så jättelyckat. Men oavsett så ger man ju inte upp hoppet utan jag frågade om det fanns någon möjlighet att komma tillbaka 2008, men jag har inte fått något besked om det än, säger Mikael Andreasson.

Uppsala kommun sa till honom att de inte var intresserade av att låta hålla festivalen i år, eftersom den skulle ha varit missskött under tidigare år och att den skulle krocka med Linnéfirandet.

Så nu vet inte Mikael Andreasson om han kommer att satsa på en festival till nästa år.

- Det är ju väldigt svårt att komma tillbaka 2008, om man nu får det. Det blir ju ingen stabilitet i det. Det är ju jättetråkigt för nu har vi fått tacka nej till 55-60 knallar och artister som vi har tittat på.

Även på Vaksala torg kommer viss verksamhet att få flytta på sig i samband med Linnéfirandet och volleybolltävlingar, dock under en tidsbegränsad period. Blomster- och fruktförsäljare har fått dispens och kommer att få fortsätta sin försäljning, men loppisförsäljarna får flytta på sig:  

- Jag visste ju att det skulle bli uppehåll, men inte att det skulle bli så länge. Det är ju väldigt trevligt att stå här om det är fina dagar, men är man pensionär så klarar man väl den smällen, säger en av de försäljare som kommer att få göra ett uppehåll.

 

Kontakta reportern:

johan.eriksson@sr.se