Sverigedemokrat kritisk till partistyrelse

På Sd:s riksårsmöte i helgen väntas strider kring hur partistyrelsen ska se ut. Förra partiledaren kommer tillsammans med bland annat Joakim Larsson från Uppsala att presentera en alternativ lista, eftersom de menar att valberedningens förslag brister.

Joakim Larsson säger att de förslaget till partistyrelse inte är tillräckligt representativ.

Sverigedemokraternas valberedning har lagt fram ett förslag till partistyrelse där tre personer plockas bort. Joakim Larsson och en grupp andra vill i stället att den gamla styrelsen återväljs.

Larsson vill inte göra någon stor sak av det här och när jag pratar med honom vill han tona ner diskussionen om strid inom partiet mellan det gamla gardet och det nya. Men på sin blogg på internet skriver han ”vad ska man ha ett årsmöte till om man inte för en gångs skull kan låta medlemmarna vara rejält osams” och att han gissar att det blir så nu med.

Han har också lagt upp ett test där man kan avgöra om man tillhör Sverigedemokraternas gamla garde - eller inte.

Och han säger att han tycker att partiledningen fokuserat för mycket på hur partiet uppfattas av media:
- Där kan jag ibland uppleva att styrelsen har brustit en smula. 
- De här personerna som försvinner ur partistyrelsen , tror du att de skulle hålla med dig om det?
- Ja det skulle nog kunna bidra med en del bra perspektiv i den frågan. 

Mer vill han inte säga nu, men Upplandsnytt har tidigare berättat att Joakim Larsson hör till dem inom partiet som varit mycket kritiska till flera förändringar som partiet genomfört de senaste åren. Han tycker att partiet blivit för fegt - och har bland annat protesterat när partiet uteslutet medlemmar som uttryckt sig uppenbart rasistiskt och varit emot att partiet nu säger att det är starkt emot diskriminering.