Alx Danielsson lyrisk efter Silverstone

- En milsten i min karriär, säger en upprymd Alx Danielsson efter dagens testkörning av en Renaultbil på Silverstone i England.

Strax före nio lokal tid satte sig Uppsalabon och tillika racingstjärnan Alx Danielsson bakom ratten på en F1-bil av märket Renault. Totalt blev det fyra timmar på Silverstone och Danielsson var mycket nöjd med dagen.

- Det gick bra. Konstigt nog var jag inte nervös utan jag kände på mig att det skulle gå bra. Jag körde 1,5 sekund snabbare än deras ordinarie testförare och det visar också att jag har potential att bli duktig i formel-1 om karriären tar den sväng jag hoppas nu då.

Radio Upplands motorexpert Janne Blomqvist som var på plats på Silverstone tyckte om det han såg.

- Han har gjort precis det som förväntats av honom, nämligen uppträtt moget, tagit hand om bilen på bästa sätt och visat att han så här långt är fullständigt klar över vad det handlar om när man ska köra formel-1.

Om det sen räcker till ett kontrakt med något F1-stall är mer osäkert.

- Det finns rätt många förare av Alx kaliber och många står på kö och många har samma ambitioner, så det gäller liksom att hitta en bra väg in och det här är väl ett första steg att komma in och få köra en bil överhuvudtaget, säger Janne Blomqvist.