22-åring häktad för rånet på Skolgatan

En 22-årig man häktades idag på sannolika skäl misstänkt för rånet mot en värdetransport vid banken på på Skolgatan i centrala Uppsala i måndags.
Förutom 22-åringen hade åklagaren också begärt att en 23-årig man skulle häktas för medhjälp till grovt rån. Männen är hemmahörande i norra stockholm och dom greps redan i förrgår - samma dag som rånet utfördes mot en värdetransport till en bankomat på Skolgatan i centrala uppsala. Tingsrätten bedömde dock att bevisningen inte räckte till för att häkta 23-åringen för medhjälp till rånet - däremot häktades alltså 22-åringen på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. I morgon kommer åklagaren att ta ställning till om även den tredje mannen, som nu sitter anhållen, ska begäras häktad för inblandning i rånet. Samtidigt letar polisen efter ytterligare personer med anknytning till rånet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".