Populär restaurang i Knivsta stängs

Den populära restaurangen Mården i servicehuset i Knivsta stänger den första juli. Köket håller inte måttet och kommunen ska bygga ett nytt servicehus. Ett annat skäl är att det som var tänkt som en mötesplats för äldre blivit en lunchrestaurang för alla.

När Upplandsnytt besöker Mården serveras det kyckling och den ljusa och trivsamma restaurangen är välfylld. En majoritet äldre, kanske, men lika mycket jobbrestaurang. Och den kommer att saknas av lunchande jobbare.

- Vi brukar gå hit och äta då och då , säger en restauanggäst. Det är några kronor billigare än i övriga Knivsta.

Men det är inte kommunens uppgift att driva en sådan restaurang menar den borgerliga kommunledningen.

- Nu planerar vi ett nytt äldreboende, en nybyggnad troligtvis, och där kommer det att finnas med i kraven att det ska finnas mötesplatser som är mer anpassade för de äldre än vad det här har blivit, säger kommunalrådet Göran Nilsson(m). En öppen restaurang som konkurrerar med näringslivet, det ska vi försöka undvika. Det är alltså en näringslivsfråga också.

Göran Nilsson säger också att de äldre kommer att få en ny egen matsalsdel, och att personalmatsalsfrågan också ska lösas.

En av lunchgästerna på Mården är Margareta Ferngren, som är här tillsammans med en väninna och sin dotter som har lunchrast...

- Jag bor inte här, fast jag ser gammal ut, men jag kommer gärna hit och äter. Det här är ett bra ställe. Vi träffas här och pratar lite och har lite kul också.  Ska det här försvinna? Det är för jäkla ynkligt.