Rejäl löneökning för kommun- och landstingsanställda

Rejält höjda löner för de anställda inom kommun och landsting blev utgången efter Kommunals och SKL:s avtal. Avtalet sträcker sig över en treårsperiod.

- Det är jättebra att lönerna i vården höjs. Det har absolut känts knapert med den lönen vi haft, säger Jaqueline Fredriksson, vårdbiträde på Frodegården i Uppsala.

Lönerna kommer att höjas med 13,8% för de anställda inom kommun och landsting. Det avtalade Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om under torsdagsnatten. Löneökningen omfattar de 400 000 medlemmarna i Kommunal. Kicki Schelin Eriksson, ordförande i Kommunal i Uppsala län, är mycket nöjd med avtalets utgång.

- Vi ville ju få fram det bästa för våra medlemmar. Och det här avtalet känns ju väldigt bra. Det är en bra början, det är inte allt. Och självklart ska vi fortsätta jobba på samma linje. Det är viktigt för våra medlemmar.

Kontakta reportern
Nadja Hatem
nadja.hatem@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".