Nytt arbetsmiljölarm inom allmänpsykiatrin

Från allmänpsykiatrin i Uppsala län kommer nu ytterligare ett larm om arbetsmiljön. I ett brev till landstingspolitikerna beskrivs situationen som prekär och kaotisk.

Det är en av avdelningscheferna inom allmänpsykiatrin, Elisabet Berg, som skrivit till landstingspolitikerna för att ännu en gång påtala allvaret inom allmänpsykiatrin i Uppsala. Som det är nu så klarar vi inte vårt uppdrag, heter det i brevet, situationen är prekär och kaotisk.

I slutklämmen i brevet sägs att om situationen inte ändras så kan vi snart stänga hela kliniken eftersom ingen kommer att vilja arbeta här.

Misstron mot divisionschefen för psykiatrin Bertil Jansson är stor, framhålls i brevet, och det har accentuerats efter att Bertil Jansson nyligen sparkade chefen för allmänpsykiatrin Johan Jansson. Vi känner mycket stor tveksamhet inför divisionschefen Bertil Jansson, heter i skrivelsen från avdelningschefen.

Hittills har politikerna i landstingsledningen inte velat föra upp frågan om chefskrisen i psykiatrin till den politiska nivån. Folkpartiets landstingsråd Ismail Kamil säger till Upplandsnytt att han ska samråda med sina kolleger i landstingsledningen om huruvida frågan ska tas upp i landstingsstyrelsen med anledning av den senaste larmskrivelsen från psykiatrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".