Fyrishov Beach Club i Uppsala söker nya lokaler

Osäker framtid för beachvolleyklubb

Från och med i höst kommer Fyrishov Beach Club i Uppsala inte att ha några lokaler att spela och träna i.

Sen början av förra året har beachvolleyklubben huserat i Ågerups lokaler på Rapsgatan men efter sommaren är det andra som ska hyra in sig där, berättar Micael Källman ordförande i klubben när vi träffar honom vid den tillfälliga beachvolleyplanen på Vaksala Torg:
- Vi har varit där i ett och ett halvt år, nu har vi börjat ta ut sanden därifrån. Det är samma sand som vi nu har här på Vaksala torg.

I januari förra året så flyttade Fyrishov Beach club in i lokalerna på Rapsgatan i Fyrislund i Uppsala. Klubben fick till en början hyra in sig under våren och efter flera turer, där Beach-klubben riskerade att kastas ut, så fick man till slut stanna. Men nu är det definitivt. I höst kommer lokalerna att hyras av Posten istället.

Som det ser ut nu så står alltså beachvolleyklubben utan lokaler i höst - och att leva i ovisshet är inte önskvärt, säger Micael Källman.
- Jag hade ju hellre ha allting klart. Det vi ser nu på Vaksala torg bygger ju är ju ett tecken på att vi blivit starkare som klubb.

Fyrishov Beach club har frågat Uppsala kommun om de kan hjälpa till med lokaler. Maria Arvola är chef på fritids- och naturkontoret:
- Jag kan inte se att vi kan hjälpa de med lokaler redan till hösten, de är ju en av många föreningar som har problem med lokaler.

Alexander Gagliano
Alexander.Gagliano@Sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".