Branden under kontroll

Branden i Eriksbergsskolan i Uppsala fortgick ännu under förmiddagen även om brandkåren hade den under kontroll. Ett larm om att ungdomar setts på taket till skolan inkom till polisen redan i går kväll.

Det var tjugo över tio i går kväll som boende i närheten ringde in till polisen och berättade att tre ungdomar befann sig på taket till skolan. En patrull skickades ut, men då var ungdomarna försvunna.

Branden började sedan på vinden till den byggnad där bland andra musik- och slöjdsalarna finns. Att ungdomar ganska ofta befinner sig på taket till skolan är nåt som dom boende på Västersols seniorboende iakttagit.

- Det är ungdomar som springer på taken, säger Vera Karlsson.

- Ja, de går mellan skolorna. De går ned för stegar och är väldigt viga. Det är ganska vanligt, säger Dagmar Ajaksson.

Vera, Dagmar och övriga boende på seniorboendet, som ligger alldeles intill skolan, evakuerades från sina bostäder pga den kraftiga rökutvecklingen.

- Då ser jag att det väller ut rök från taket precis intill. Jag ringde brandkåren och de svarade att de var på väg. Sen ringde det på dörren och de ville att vi skulle göra oss i ordning och lämna huset, säger Märta Bengtsson.

De evakuerade får i stället vistas på Orstenens servicehus under dagen. All verksamhet på Eriksbergsskolan är inställd i dag. Skolavslutningen i morgon hoppas man kunna hålla som planerat.

Kontakta reporter
Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se