400 nya ICA-jobb till Enköping?

400 nya jobb kan vara på väg till Enköping. Det rör sig om en köttpaketeringsanläggning för ICA-handlarna som är tänkt att serva hela Sverige.
Just nu pågår förhandlingar med några få intressanta kommuner i Mälardalsområdet, och Enköping är en av dem, säger Erland Björn, vice VD för ICA-handlarna. - Vi tänker satsa på en anläggning för köttpaketering för kött till Sveriges alla ICA-butiker. Det är viktigt att hitta en bra ort i ett logistiskt perspektiv så att vi lätt kan nå ut till resten av landet, säger han. Och då har ICA alltså tänkt sig att exempelvis "Sveriges närmsta stad" Enköping, skulle passa bra. Man har även tittat närmare på ett fåtal andra kommuner i Mälardalsområdet, som nu alltså tävlar med Enköping om att ta hem anläggningen. Var anläggningen hamnar avgörs i höst. Fördelen för butikskunderna blir billigare och bättre kött, menar Erland Björn. och även om det blir mindre att göra för charkuteriarbetarna ute i butikerna i och med stordriften, så slår han fast att det totalt sett blir fler arbetstillfällen. - De som tidigare arbetat med detta i butikerna kan istället bli mer kundfokuserad och arbeta mer med innovationen, så det här innebär fler arbetstillfällen, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".