Hantverkare hittade bunden kvinna

Uppsalapolisen har fortfarande inte gripit de män som i morse rånade och bakband en ung kvinna i sin lägenhet i Gottsunda. Kvinnan lyckades själv ta sig ut i trappuppgången där hon hittades av en reparatör

Det var vid 9-tiden i morse som den unga kvinnan -född 1983 -utsattes för ett rån sin lägenhet på August Södermans väg i Gottsunda.

Polisen har under dagen lämnat få uppgifter om vad som hände men enligt TV4 Uppland ska rånarna knackat på och utgett sig för att komma från det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem. Väl inne i lägenheten överfölls och rånades kvinnan och hon lämnades sedan bunden i lägenheten.

En timme efter att rånarna flytt lyckades hon kravla sig ut trappuppgången. En reparatör från Uppsalahem som skulle utföra ett arbete i huset hittade kvinnan och hjälpte henne att komma loss.

Polisen har under dagen hört kvinnan och även den reparatör som hittade henne. Man har också knackat dörr i hyreshusområdet och följt upp en del tips. Men hittills är rånarna på fri fot.

Kvinnan fick inga fysiska skador vid rånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".